Weddingtrends 2020

Weddingtrends 2020

De zomer dit jaar wist niet van ophouden en dat stemde ons met al die zonovergoten bruiloften uiteraard meer dan tevreden.
Hoewel we hier nog stilletjes van nagenieten is ons vizier allang weer gericht op volgend trouwseizoen. Wat is on-trend in 2020?

Winter is hot!

Traditioneel loopt het trouwseizoen van ongeveer begin mei tot eind september, want uiteraard gaan we allemaal voor mooi weer. Toch lijken we na die snikhete zomer extra open te staan voor een knusse, koude winter.
Dus waarom geen winterwedding? Weet dat trouwen in het voorjaar of de zomer niet je enige opties zijn. Ook niet als je wilt trouwen in de natuur. Trouwen in het Bos biedt toffe locaties die zich perfect lenen voor een cosy winterbruiloft. Denk aan een rustieke barn of een industriële locatie, waar heaters, vuurkorven en dekentjes voor de warmte zorgen. Vergeet ook zeker die hot-chocolate of glühwein bar niet. In de categorie styling vieren warme kleuren, veel lichtjes, vachtjes en rijke materialen hoogtij. Qua eten en drinken gaan we graag voor Bourgondisch, dus aan een strak gedekte dinertafel genieten van mooie wijnen en smaakvolle gerechten die aan tafel worden geserveerd op stoere schalen en planken. Mooier kan de winter niet zijn!

Harde kleuren

Bij het kleurenpallet voor je bruiloft denk je al snel aan zachte pastelkleuren voor een romantische sfeer, maar wat dacht je van mosgroen, okergeel of bordeaux? Ofwel, harde kleuren. Donkertinten zijn in opkomst en zorgen voor warmte. Bovendien is het weer eens wat anders dan de pastelkleuren die we de afgelopen jaren veel zagen. Donkertinten passen perfect bij een bohemian of festival thema, maar natuurlijk is het helemaal aan jou welke stijl je kiest.

Gin-Tonic-Bar

Gin-tonic, het veelzijdige en verfrissende alcoholische drankje is een klassieker, maar wint de laatste jaren opnieuw aan populariteit.
Je kunt er alle kanten mee op en mixen met whatever you like. Gin-tonic is uiterst geschikt om geheel naar eigen smaak samen te stellen. Hou het simpel met een citroentje en komkommertje of ga los met kruiden en tropische fruitsoorten.

Hoe leuk is het om op jullie bruiloft te beschikken over een eigen gin-tonic bar waar je je eigen, persoonlijke gin-tonic kunt samenstellen? Het is origineel en het presenteert ook nog eens erg gaaf!

Botanical

Afgelopen trouwseizoen zagen we ze al regelmatig voorbij komen: botanische elementen als tropische bloemen, planten en bladeren. Denk aan king protea’s, anthuriums en orchideeën. Wij van Trouwen in het Bos zijn al jaren fan van botanical, omdat het uitstekend past bij een bosbruiloft. Overal waar je kijkt is groen. Hou jij ook van dit thema, maar ga je liever voor een binnenlocatie? Dan is een kas geweldig. Wij bieden een hele toffe aan, zeer geschikt voor een ceremonie, diner en klein feest.

Industrieel en het bos

Industrieel is een trend die we de laatste jaren veel voorbij zien komen, voornamelijk in interieur. Ook dient het steeds vaker als decor van een feest of evenement.
Steeds meer bruidsparen zijn op zoek naar unieke locaties met een rauw randje. Wat is dan meer geschikt dan een voormalige fabriekshal, loods of smederij? Dit soort locaties zijn vaak al gefaciliteerd en ingericht, waardoor je zelf niet of nauwelijks meer de mogelijkheid hebt om het naar eigen smaak aan te passen. Daarom zijn wij altijd op zoek naar de ongepolijste pareltjes waar we alles zelf nog kunnen inkleuren. Wist je trouwens dat een industriële locatie ook heel goed te combineren is met het bos? Trouwen in het Bos informeert je graag over de mogelijkheden.

Late-night snack

Hongerige gasten aan het einde van de avond is logisch. Er is veel gedanst, gepraat, gelachen en gedronken en daar gaat de maag natuurlijk van knorren. Hoe lekker is het dan om net als na een avondje stappen een overheerlijke burger, pizzapunt of zak friet naar binnen te werken voordat je huiswaarts keert. Niks inderdaad! Op bruiloften is het dan ook een trend om te kiezen voor een late-night snack. Onze cateraar maakt ze als de beste!

Netflix

De populairste streamingdienst van films en series als weddingtrend? Ja, je leest het goed! Netflix is zó populair dat het zelfs van invloed is op trouwthema’s. De laatste tijd zien we vaker invloeden van films en series voorbijkomen. Vooral Peaky Blinders, een Britse historische dramaserie over een criminele familie uit de jaren ’20 dient als inspiratiebron voor Vintage soortige thema’s. Zie je het voor je om jullie favoriete film of serie te verwerken in het thema van jullie bruiloft? Het kunnen kleine details zijn in de styling, maar pak het gerust grootser aan en laat jullie gasten gekleed komen in het thema van de film of serie. Het zorgt voor een geweldige sfeer en te gekke plaatjes.