Trouwpak in het Bos

Trouwpak in het bos

Als jullie ervoor gekozen hebben te trouwen in het bos met veel groen en natuurlijke tinten, wil je waarschijnlijk dat de gehele aankleding van de bruiloft hierop is aangepast. Van de accessoires tot de jurk en natuurlijk het trouwpak moeten mooi bij het totaalplaatje passen. Michael & Giso, de slow tailoring boutique, geeft tips hoe je hiervoor zorgt en dat het trouwpak daarnaast ook perfect past bij jouw persoonlijke wensen.

Kies de juiste kleuren voor je trouwpak
Een gouden tip om de juiste kleur te kiezen voor je trouwpak is je laten inspireren door de omgeving. Dit betekent dat wanneer jullie gaan trouwen in het bos je in de kleur van het pak de tinten van de bladeren van de bomen terug kunt laten komen. Zo weet je zeker dat je mooi blend in het geheel. Voor een klassieke look kun je kiezen voor diverse bruin- en groentinten. Wanneer je een meer modische keuze wilt maken voor jouw trouwpak kies je voor kleuren zoals okergeel en burned orange. Deze modische tinten gaan goed samen met klassieke kleuren en zo heb je best of both worlds in je trouwpak verwerkt. Denk aan een burned orange jasje met een bruin geruit vest en in dezelfde bruine kleur een pantalon.

Naast dat je een kleur moet kiezen die jij mooi vindt, is het belangrijk dat de kleur je goed staat. Laat je hierin adviseren door een professional. Met het juiste kleuradvies weet je zeker dat je er nog beter uitziet dan dat je al doet. De tailor houdt tevens rekening met verschillende andere aspecten. Zo kan hij/zij het moodboard van de bruiloft erbij pakken, vragen naar de outfit van je partner en het thema van de bruiloft, om het gehele plaatje goed in beeld te brengen. Op deze manier kan er een outfit worden ontworpen passend bij jou en jullie huwelijksdag.

Deze stoffen draag je wanneer je trouwt in het bos
Het bos is stoer en robuust, zo mag het trouwpak ook ogen. Dit kan je het beste doen door te kiezen voor grove structuren en niet te zomerse stoffen. Vergeet linnen en vervang het voor een wollen stof in een hopsack weving wanneer jullie lekker weer verwachten. Door de open weving oogt het trouwpak niet alleen stoer, maar laat het ook een zacht briesje door.
In de winter kan je natuurlijk helemaal los gaan met verschillende stoffen wanneer je trouwt in het bos. Denk aan flanel, opgeruwd wol, of tweed voor een old school touch. Betreft de prints is een egale stof of een ruit een goede keuze. Een pinstripe is bijvoorbeeld te formeel voor een trouwpak in een bosrijke omgeving. Ben jij een grote man? Dan kies je een grote ruit en visa versa. Wanneer je een geheel geruite pak te heftig vindt kies je voor enkel een vest in een print, met het pak in een matchende kleur. Tevens biedt een vest  ook de mogelijkheid om jezelf te  onderscheiden als bruidegom! Het moment dat jij je jasje uit doet ben je nog steeds de best geklede man van de dag.

Belangrijke styling tips voor je trouwpak
Last but zeker not least, is het belangrijk dat je jouw trouwpak juist stijlt wanneer je trouwt in het bos. Kies niet voor te formele en klassieke accessoires, je mag gerust de glimmende ivoren das vervangen voor een donker gehaakt exemplaar. En dit stoere karakter kan jij in alle accessoires doortrekken, enerzijds is het super hip en anderzijds praktisch. Denk aan leren laarsjes, stoer in het geheel en praktisch in de modder. Het hoedje om je warm te houden, is tegelijkertijd ook lekker boho. Leren, grote, donkere en robuuste accessoires zijn zeker een go wanneer je trouwt in het bos.