Kerkelijk trouwen in de natuur

Kerkelijk trouwen, het kan ook in het bos!

Wist je dat kerkelijk trouwen ook kan in het bos? In de loop der jaren hebben we met Trouwen in het Bos al veel kerkelijke ceremonies van dichtbij meegemaakt en we kunnen je zeggen: dat heeft iets magisch! Graag nemen we je mee in de mogelijkheden en geven handige tips.

Jullie zijn je aan het oriënteren op jullie grote dag en misschien al wel bezig met de voorbereidingen. Dan zal je ontdekken dat er veel mogelijkheden zijn.
Bij een kerkelijk huwelijk ligt de kerk als trouwlocatie misschien voor de hand, maar het kan zeker ook ergens anders. Denk aan trouwen in het bos, trouwen in het park, trouwen in een boomgaard of trouwen in eigen tuin.

Pluspunten
Willen jullie kerkelijk trouwen in de natuur? Super leuk! Het bos heeft zoveel pluspunten.
We sommen er 3 voor je op.

1. Decor: misschien associeer je het bos niet direct met een trouwlocatie, maar het is een supermooi decor voor trouwsettings. Juist doordat het bos zo ‘clean’ is en onaangetast in haar identiteit, kunnen wij er met onze styling volledig jullie gewenste stijl neerzetten. Nog goed om te weten: je bent vrij om jullie eigen spreker / voordrager mee te nemen.

2. Rust, sereniteit en geur: in het bos klinken geluiden extra mooi, dus ook de (live)muziek tijdens jullie ceremonie. De sereniteit en de geur van het bos zijn rustgevend, wat heel erg bijdraagt aan de ongedwongen sfeer waar we met ons concept voor staan.

3. De kleintjes: het bos is altijd fijn om te zijn, ook voor de kleintjes die er naar hartenlust kunnen spelen. ‘Schat, zullen we dan ook de kids maar uitnodigen?’ Doe gerust, is ons advies, want je hebt er geen kind aan.

Fotografie: Made bij C Fotografie

Voor de wet
Jullie hoeven niet per se vooraf naar het gemeentehuis om voor de wet te trouwen, want dit kan zelfs worden meegenomen tijdens de dienst in het bos. Jullie kunnen er ook voor kiezen om het als een aparte dienst vooraf te laten plaatsvinden.
Nog wel even een praktisch dingetje: waar je in een kerk alle benodigdheden tot je beschikking hebt, moet het in het bos op locatie komen. Denk bijvoorbeeld aan een piano of een knielbankje. Weet dat wij het meeste geregel voor jullie uit handen kunnen nemen.

Blanco canvas
Een ceremonie in het bos ziet er natuurlijk anders uit dan in een kerk, maar is daardoor zeker niet minder mooi of bijzonder. “Magisch, betoverend en sprookjesachtig zijn veelgehoorde reacties van gasten na het bijwonen van een kerkelijk huwelijk in het bos.
Voor ons is het bos als het ware een blanco canvas waar we praktisch elke gewenste stijl kunnen creëren, in tegenstelling tot in de kerk. Hoe mooi deze ook kan zijn!
Bij Trouwen in het Bos vinden we maatwerk belangrijk, dus de styling wordt geheel naar wens voor jullie verzorgd. Kleuren, materialen, bloemen, thema, dinervorm… Wij horen heel graag waar jullie voorkeur naar uitgaat!

Prachtige plekjes
Op welke boslocatie mag jullie kerkelijke bosbruiloft plaatsvinden? Mede dankzij onze hoofdpartner Staatsbosbeheer mogen wij veel prachtige bosplekjes aanbieden in vrijwel heel Nederland. Het Amsterdamse Bos, het Leenderbos, het Boomkroonpad in Drouwen, Bos Mariëndaal in Arnhem… Het zijn zomaar wat plekjes waar wij al onvergetelijke kerkelijke huwelijken mochten verzorgen.

Niet gebonden
Ook Anne-Lynn en Timo trouwden op een andere plek dan in de kerk. “Wij geloven dat God niet gebonden is aan een gebouw of kerk en we vonden de sfeer die ergens anders kon worden neergezet vele malen mooier! De mogelijkheden om een kerkgebouw te decoreren zijn vaak standaard en dwingen je een bepaalde kant op”, vertelt Anne-Lynn.
Ze vervolgt: “Een bruiloft is iets om te vieren en een kerkgebouw leent zich vaak niet echt voor het creëren van een leuke, originele stijl. Decoratie, sfeer en stijl waren voor ons key.”

Zeeuws kerkje
Mochten jullie nu denken: allemaal leuk en aardig dat bos, maar wij willen toch echt in de kerk trouwen… In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem staat een idyllisch Nederlands hervormd kerkje uit 1672 en deze is fantastisch! Omdat Trouwen in het Bos partner is van het Openluchtmuseum mogen wij binnen de museale kaders ook dit kerkje naar wens voor jullie aankleden.

Toplocatie
Ook Anne-Lynn en Timo trouwden in het Zeeuws kerkje. “Het was echt super! De sfeer was heel intiem en het aanbidden was fantastisch door de goede akoestiek. We voelden ons vrij en ervaarden Gods aanwezigheid. Wij waren ook zo’n fan van de teksten op de muur en boven de ingang van het gebouw. Psalm 100 had voor ons een bijzondere betekenis en die stond boven de deur. De lichtinval is ook mooi voor de foto’s, wat wij ook wel belangrijk vonden. Het is een toplocatie voor een kerkelijke ceremonie, omdat het de sfeer heeft van een waardige Trouwen in het Bos locatie.”

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jullie kerkelijke bruiloft. Vervolgens gaan wij snel met je aanvraag aan de slag!