CORONA

Slide Slide

Corona

Ondanks corona gewoon trouwen, lekker in het bos
Goed nieuws, het einde is in zicht! Vanaf 30 juni gaat de 1,5 meter eraf bij inzet van toegangstesten

Het kabinet heeft bekend gemaakt versoepelingen door te voeren per eind juni, waardoor het zomerseizoen voor de evenementen die nog gepland staan grotendeels door kan gaan. Op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen wordt hiermee het Nationaal Evenementenplan, dat rond 1 februari door de sector gelanceerd werd, gerealiseerd. Concreet betekent het dat bij gebruik van Testen voor Toegang alle evenementen weer mogelijk worden. Hierbij wordt het zelfs met 100% van de bezoekerscapaciteit mogelijk om de 1,5 meter afstand los te laten.

Tot en met 28 juli mogen er nog geen bruiloften met overnachting op de trouwlocatie plaatsvinden.
Voor meerdaagse evenementen mét overnachting op locatie gelden vanaf 29 juli geen capaciteitsbeperkingen meer en kunnen mensen op basis van de landelijke app (dus met vaccinatiebewijs, herstelbewijs of geldige (snel)test) toegelaten worden.

1,5 meter gaat eraf
Met inzet van coronatoegangsbewijzen mag je de 1,5 meter dus loslaten. Hierdoor worden alle vormen van evenementen mogelijk, dus ook bruiloftsfeesten.

Testen voor Toegang?
Wil je als gast naar een bruiloft waar je een geldig coronatoegangsbewijs voor nodig hebt. Een test bij de GGD of een zelftest is niet geldig.

  • Download de CoronaCheck App in de App Store of Google Play Store.
  • Maak een afspraak in de app. Laat je binnen 40 uur voor de activiteit of het evenement begint, testen bij de testlocatie die het dichtste bij je huis is.
  • Je ontvangt na een uur de uitslag. Bij een negatieve uitslag zet je jouw testuitslag om in een digitaal coronatoegangsbewijs. Dit doe je via de CoronaCheck App.
  • Je laat het coronatoegangsbewijs zien bij de toegang van het evenement.

Vaccinatiebewijs
Vanaf 23 juni kunnen mensen die een vaccinatie hebben gehad via de CoronaCheck App ook een toegangsbewijs krijgen. Je maakt op dezelfde manier als bij een negatieve test een QR-code aan. De controleur kan geen persoonlijke gegevens zien en ziet geen verschil tussen een code die is gegenereerd uit een vaccinatiebewijs of een negatief testbewijs.

Mocht je geen gebruik willen maken van Testen voor Toegang, dan is het voornemen van het kabinet dat je gebruik kan maken van een maximale capaciteit van 100% op basis van 1,5 meter. Dat in plaats van het maximum van 100 personen per ruimte dat nu nog vanaf stap 4 de bedoeling zou zijn

BEKIJK HIER AL ONZE BOSLOCATIES