Corona

Slide Slide

Corona

Ook in tijden van corona staat jullie liefde en de wens om te trouwen vast. Wij denken natuurlijk graag met jullie mee en het voordeel van ons buitenconcept is dat de natuur qua ruimte nauwelijks beperkingen kent. Mede hierdoor konden wij in 2020 nog veel mooie bruiloften verzorgen. In de zomermaanden was er ook geen maximum gesteld aan het aantal gasten, gezien we voornamelijk buiten vieren.

Wat mag er momenteel volgens het RIVM?

 • Vanaf oktober mag je trouwen met max. 30 personen, exclusief personeel. Dat betekent dat je de fotograaf, personeel achter de bar e.d. niet mee hoeft te tellen.
 • Een huwelijk houdt in: een ceremonie, borrel/proost en diner (dit mag volgens het RIVM als het een ongedwongen, niet geregelde, setting is met 1,5 meter afstand en veiligheid voorrop).
 • Te allen tijde geldt: ben je ziek? Blijf je thuis!
 • Te allen tijde geldt ook: houdt 1,5 meter afstand van elkaar; met uitzondering op geliefdes. Partners/gezinnen (uit hetzelfde huishouden) mogen wel bij elkaar zitten.
 • Alles waarbij een vergunning komt kijken of een officieel georganiseerde setting is toegestaan met 30 personen. Dat betekent dat een huwelijk met een vergunning (vaak in openbare ruimtes) is toegestaan met 30 personen.

Wat doet Trouwen in het Bos?

Uiteraard verzorgen wij jullie bruiloft geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo treffen wij bij elke bruiloft de volgende maatregelen:

 • wij houden 1.5 afstand
 • wij dragen bij het serveren van eten en drinken een mondmasker en handschoenen
 • wij zorgen voor voldoende desinfectiemiddelen
 • wij zorgen voor voldoende afstand tussen de stoelen van de huishoudens
 • wij maken de toiletten elk half uur schoon

Samen zorgen we voor een veilige omgeving op jullie bruiloft, zodat jullie gasten met een gerust hart getuige kunnen zijn van jullie mooiste dag. 

Trouwen in tijden van Corona is toch net iets anders.. Daarom helpen we je graag met de volgende tips:

 • Maak een duidelijke gastenlijst en stel een goede controle check voor je huwelijk, laat jullie gasten weten: ben je verkouden/ziek? Dan kun je helaas niet komen.
 • Ceremonie: maak een duidelijke ceremonie-indeling van te voren zodat ons team goed weet hoe we de stoelen moeten plaatsen. Met een ceremonie-indeling en naamkaartjes op de stoelen maak je het voor jullie gasten ook gemakkelijker.
 • Ook handig: Je kunt met een kleinere groep en 1,5 meter afstand heel goed een ceremonie in een halve cirkel plaatsen, zo zit iedereen toch dicht bij het bruidspaar ondanks de afstand.
 • Delen: je kunt je ceremonie ook livestreamen voor de mensen die er helaas niet bij kunnen zijn.
  Voor nog meer beleving: stuur van te voren een uitleg over de livestream en een klein flesje bubbels naar de gasten zodat ze toch samen met jullie kunnen proosten. Check vooraf wel even de wifi-verbinding op locatie. Zo voorkom je dat er ruis ontstaat tijdens de livestream.
 • Diner: denk vast even na over jullie diner opstelling. Wij kunnen een lange tafel maken met kleine tussenruimtes, waardoor je toch echt samen kunt dineren. Ook een leuke festivalsetting is mogelijk met losse tafeltjes. Dan zorgen wij ervoor dat alle tafels ver genoeg uit elkaar staan.
 • Feest: Je kunt je feest vervangen voor een kampvuuravond met genoeg afstand, Activiteiten zoals levend cluedo/stratego, een buitenbioscoop op een groot doek en veel kussens of een workshop: eigen bloemenkrans maken.
 • Ga een weekendje weg op de datum dat jullie eigenlijk zouden trouwen: maak er alsnog iets heel erg leuks van! Bestel voor 2 personen het menu bij de cateraar die het huwelijk zou verzorgen en vraag je fotograaf (indien beschikbaar) voor een toffe loveshoot bij zonsondergang. Zo maak je er alsnog samen een onvergetelijke tijd van.
 • Toch een leuke groepsfoto? Doe dit dan met een drone en genoeg afstand, dit kan super tof worden!
 • Duidelijk communiceren: zorg ervoor dat je gasten weten waar ze aan toe zijn en welke regels er wel en niet gelden, zo zorg je ervoor dat het samen een veilige en geweldige dag wordt. Wil je de andere gasten die er normaal gesproken bij zouden zijn ook bedanken? Neem voordat de dag begint samen met je to-be-partner een filmpje op om mensen te bedanken en stuur die rond of post die op je socials
 • Huwelijksreis: Nederland is prachtig en heeft nog hele mooie onontdekte plekken. Zouden jullie naar de bergen gaan? Onder Maastricht heb je een mooi heuvelachtig landschap.  Hadden jullie voor een eiland gekozen? Was Bali of Ibiza jullie huwelijksreis-bestemming? Vlieland staat bekend om het relaxte sfeertje en de rust op het eiland. Andere optie is om met een aantal van je gasten een toffe glamping op te zoeken in Nederland; een heel weekend met een kleine groep te genieten van het weer, spelletjes doen, muziek luisteren en chillen! Kun je meteen dat gemiste festival van deze zomer even goed maken 😉

In samenwerking met ceremoniespreker Annemarie Bruning creëren wij een ceremonie in afgeslankte vorm, maar waarbij styling, beleving en service onverminderd aanwezig zijn. Annemarie staat in de trouwbranche bekend om haar geheel eigen, persoonlijke en interactieve ceremonies. Maak vast kennis met haar en bekijk HIER haar promo.
Willen jullie meer weten over onze werkwijze ten tijden van Corona? Neem gerust contact met ons op.

Annemarie’s werkwijze

Onze 1e Coronaproof bruiloft