Trouwen in het Amsterdamse Bos

Trouwen in het Amsterdamse Bos

Jullie willen trouwen in het bos, maar zijn nog op zoek naar de ideale locatie. Dan kom je er waarschijnlijk achter dat dit nog helemaal niet zo gemakkelijk is. Er zijn tal van mooie bosplekjes, maar welke voldoet aan al jullie wensen? Willen jullie een bos dichtbij een kloppend stadshart, maar ver van de drukte? Dan is het Amsterdamse Bos een fantastische plek. Graag vertellen we je meer over deze groene oase middenin de grote stad!

Fotografie: Renske Zwaan

We bieden veel boslocaties aan waar we jullie bruiloft kunnen verzorgen, maar het Amsterdamse Bos is zeker één van onze favorieten. Waarom? Hier vond in 2013 onze allereerste bosbruiloft plaats, dus oké: misschien deels ingegeven door emotie, maar zeker ook omdat het Amsterdamse Bos een unieke plek is die zich maar moeilijk laat vergelijken. Zo dichtbij de stad en toch ook zo middenin de natuur. Dat kom je niet vaak tegen!

Kathedraal
In het Amsterdamse Bos mogen wij het babyboompjesbos aanbieden. Het lijkt alsof je er door een kathedraal van bomen loopt. Het wordt beukenzuilenbos genoemd omdat de beuken echt als woudreuzen op je staan te wachten en pas vanaf een meter of drie (soms hoger) vertakkingen hebben aangemaakt. Daardoor is het een bos waar je doorheen kunt kijken en dat is prachtig. Hier kan zowel jullie ceremonie, toost als diner plaatsvinden.

Baby, boompje, bos
Het babyboompjesbos heeft haar naam te danken aan het feit dat de organisatie van het Amsterdamse Bos in de jaren ’70 en ’80 het idee had opgevat om een babyboompjesbos te maken. Ouders konden in dat bosperceel een boom uitkiezen die hun aanstond en door de organisatie werd een bordje met de naam van hun kindje bevestigd. Dit kon maar een bepaalde tijd, want de bomen waren snel op. Inmiddels zijn de bordjes verweerd en niet meer terug te vinden.

Bertolli in het bos
Het diner is één van de smaakmakers van jullie bruiloft en daarom is een goede cateraar erg belangrijk. Wij werken al jaren heel fijn samen met Mobile Street Food. Niet alleen het eten van dit unieke, mobiele cateringconcept is fantastisch, maar zeker ook de presentatie. Met hun mobiele Oklahoma Country Smokers stelen zij de show op elke bruiloft, waar zij alles mee kunnen bereiden. Van biologisch kwaliteitsvlees tot vegetarisch en van basic tot haute cuisine.
Misschien zag je het op Pinterest al eens voorbij komen en anders ken je het vast nog wel van de Bertolli tv-commercials. Lange dinertafels voorzien van mooie styling, lekker eten, mooie wijnen en veel lichtjes op en boven de tafels. Zo’n setting kunnen wij ook in het Amsterdamse Bos voor jullie creëren. Buon appetito!

Silent disco
Een bruiloft in het Amsterdamse Bos mag op aanvraag tot 23.00 uur duren. Weliswaar zonder versterkte muziek, maar met akoestische live muziek of een silent disco kunnen leuke alternatieven worden geboden. We merken dat vooral silent disco de laatste jaren populair is op onze bosbruiloften. Wij begrijpen waarom, want je voorkomt geluidsoverlast, je hoeft niet te schreeuwen om je verstaanbaar te maken (mits je je koptelefoon even afzet), meerdere muziekstijlen zijn mogelijk en het is ook nog eens super hip. Je bent echt verzekerd van een unieke feestbeleving die je gasten altijd zal bijblijven.

Prettig en praktisch…
Amsterdam en parkeren is nou niet de meest geweldige combinatie. Toch is parkeren rond het Amsterdamse Bos een fluitje van een cent, want er is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is overigens bijna overal gratis.

En wil je na jullie bruiloft zo snel mogelijk het bed in rollen van een fijn hotel in de buurt? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Wij gingen alvast voor je op onderzoek uit en vonden een aantal leuke adresjes.

· Spa Sport Hotel Zuiver (0,4 km van Amsterdamse Bos)
In dit luxueuze spa & health hotel kun je genieten van een gezond en ontspannen verblijf. Ideaal om je kater eruit te zweten!

· Hotel Twenty Eight (1,8 km van Amsterdamse Bos)
Sfeervol 4-sterren appartementhotel met een goede balans tussen de stijl en gasvrijheid van een intiem hotel en het comfort van een compleet ingericht appartement. Ideaal gelegen in de betere buurten van Amsterdam-Zuid.

· Pulitzer Hotel (8,5 km van Amsterdamse Bos)
Je moet er iets verder voor rijden, maar dan heb je wel wat. Elke kamer en suite is uniek. De bruidssuite van dit hotel is stijlvol en modern ingericht, met prachtige meubels, historische architectuur en een vrijstaand bad als eyecatcher van de kamer.

Wist je dat…

  • Het Amsterdamse Bos 22 x groter is dan het Vondelpark en 3 x groter dan Central Park in New York?
  • Het jaarlijks zes miljoen bezoekers trekt?
  • Bezoekers het Amsterdamse Bos waarderen met een 8,2?
  • Het Amsterdamse Bos uit 1000 hectare bos, speelweiden, polders, vijvers en watergangen bestaat?

Zullen wij samen trouwen in het Amsterdamse Bos? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.