FAQ

FAQ

We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet. Neem gerust contact met ons op als jullie vraag er niet bij staat.


LOCATIES

→ Waar kan ik trouwen in het bos?
Vanaf 1 januari 2014 kan er op diverse boslocaties in Nederland worden getrouwd. Wij zijn continu op zoek naar mooie nieuwe plekjes in Nederland, waar wij ons concept kunnen gaan doorvoeren.

→ Ik wil trouwen op een locatie die ik er nog niet bij zie staan. Is dit dan niet mogelijk?
Wij staan altijd open voor suggesties, en gaan graag een stapje verder om het ‘onmogelijke’ mogelijk te maken.  Neem contact met ons op en we bekijken graag of we hierin iets kunnen betekenen.

 Kan ik ook 2 locaties met elkaar combineren?
Dit is uiteraard mogelijk. Vaak ook erg praktisch! Jullie kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de ceremonie echt ‘in het bos’ te laten plaatsvinden, waarna de het eten en het feestje wordt voortgezet in één van de ‘vaste’ locaties. Denk hierbij aan een leegstaande molen, boerderij of schaapskooi. Houdt hierbij wel rekening met extra kosten.

 Zijn de locaties ook toegankelijk voor mindervaliden?
Dit verschilt per gebied. Vraag dit na wanneer je een aanvraag doet voor een boslocatie.

→ Zijn er mogelijkheden om te overnachten?
Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten. Zowel voor jullie als voor jullie gasten. Vraag naar ons bijzondere aanbod.

→ Wij hebben al een trouwlocatie, maar willen graag het eten en/of feestje op een van de boslocaties laten plaatsvinden. Is dit ook mogelijk, of moet er altijd een ceremonie  aan vooraf gaan?
Elke bruiloft is uniek! Zo ook die van jullie.. We kijken daarom graag naar de mogelijkheden als de wensen afwijken van onze arrangementen. Neem vrijblijvend contact met ons op om jullie wensen te bespreken.

→ Ik beheer zelf een mooie locatie. Kan ik deze aanmelden?
Jazeker! Wij zien met belangstelling uw aanmelding tegemoet.


ORGANISATIE
→ Wat mogen wij van jullie als organisatie verwachten?
Wij zijn verantwoordelijk voor de volledige organisatie, planning & styling van jullie trouwdag. Wij leggen het contact met de gemeentes en alle overige leveranciers. We plannen, bouwen, decoreren en zorgen voor een correcte afhandeling. Hierbij zorgen we er uiteraard ook voor dat het bosgebied er weer net zo mooi uit komt te zien als voor de huwelijksviering. De uitvoering geschiedt hierbij met liefde en respect voor de natuur.

→ Wat is er precies opgenomen in het voortraject? 
– De complete organisatie en planning van jullie droombruiloft
– Reservering bij het beheer
– Akkoord/vergunning regelen bij de gemeente met betrekking tot de bruiloft.
-> De ondertrouw, de aankondiging en aanvraag voor het (wettelijk) huwelijk moet het bruidspaar te allen tijde zelf verzorgen – houdt hierbij rekening met een procedure van plm. 3 maanden
– 1 afspraak met het bruidspaar op locatie. Hierbij worden tevens de begroting en de planning doorgenomen.
– Unieke & creatieve ideeën, adviezen & oplossingen
– Zorg dragen voor de beste leveranciers die naadloos aansluiting vinden bij een bosbruiloft
– Aanspreekpunt voor alle gasten, de verschillende leveranciers en jullie als bruidspaar
– Volledige styling
– Maken van een draaiboek
– Alle financiële afhandelingen
– Het zakelijk ceremoniemeesterschap & overleg met de ceremoniemeester(s) van het bruidspaar

Nb. Een 2de en/of 3de afspraak is desgewenst mogelijk, maar hier brengen wij per afspraak 1 uurtarief voor in rekening (€ 55,- excl. 21% BTW) en de reiskosten a € 0,29 per kilometer.


WELZIJN
→ Wordt de natuur hier niet door geschaad?

Nee. Trouwen in het Bos maakt samen met het beheer en de boswachters nauwgezette afspraken over de (on)mogelijkheden van een locatie. Gelukkig kan er vaak veel meer in het bos dan men denkt.


WET- EN REGELGEVING
 
Mag je in elk bos wettelijk trouwen?
Helaas is dit (nog) niet het geval. Wij hebben veelvuldig contact met gemeentes en proberen elke locatie te laten erkennen als buitengewone trouwlocatie. Gezien elke situatie anders is en er zomaar een regelgeving kan worden aangepast, kunnen wij nooit vooraf aangeven of de gewenste locatie zal worden erkend.
Wanneer een officieel huwelijk in het bos (nog) niet mogelijk is, zijn er 2 mogelijkheden:

1) De ceremonie vindt plaats in het bos en de handtekening zal worden gezet in een nabij gelegen gebouw, die (eenmalig) is benoemd tot huis der gemeente.
2) Het wettelijke huwelijk zal eerder moeten plaatsvinden dan het ceremoniële huwelijk in het bos. Het voordeel hiervan is, dat de benoemingskosten voor de locatie vervallen én er eventueel ook op een ‘gratis’ tijdstip kan worden getrouwd.

→ Wij willen graag na de ceremonie en het eten nog een feest. Tot hoe laat mag dit in de natuur?
Normaliter is een huwelijksfeest rond 24:00 a 01:00 uur afgelopen. Ik een nationaal park ligt dit uiteraard anders. Je hebt hier rekening te houden met de omgeving en het beschermd gebied. Een feestje is daarom vaak mogelijk tot zonsondergang. Houdt hierbij dus rekening met de maand waarin jullie willen gaan trouwen. In april gaat de zon rond 20:45 uur onder, maar in juni is dat pas om 22:30 uur. Bij boslocaties die niet onder een Nationaal park vallen, ligt de eindtijd vaak later dan zonsondergang. 24:00 uur is dan mogelijk.

 Calamiteiten
Het bosbeheer is te allen tijde gerechtigd is om in geval van een overmachtssituatie het terrein waar de bosbruiloft zal plaatsvinden af te sluiten. Denk bij een overmachtssituatie aan de volgende calamiteiten: afsluiting wegens dierziektes, eikenprocessierups, gevaar wegens storm(schade) en/of sneeuw en ijzel.
Trouwen in het Bos kan in dergelijke situaties niet aansprakelijk worden gesteld. Een HUWELIJKSDAGVERZEKERING dekt in de meeste gevallen de kosten.


UITLEG

 Wat is een BABS? BABS staat voor: Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Deze zelfstandige trouwambtenaren zijn gespecialiseerd in persoonlijke toespraken. Verplaatsen zich écht in jullie en maken van de ceremonie iets bijzonders. De prijs voor de babs is verwerkt in onze arrangementen, maar staat volledig los van de trouwleges (huwelijkskosten + benoeming van de BABS) van de gemeente waar jullie trouwen.

→ Wat zijn gemeentelijke leges?

Leges zijn bedragen die betaald moeten worden aan de gemeente om te mogen trouwen. Deze leges zijn vergoedingen voor de administratieve handelingen. I.v.m. de privacy wetgeving zal een bruidspaar te allen tijde zelf contact moeten opnemen met de betreffende gemeente om aan deze kosten te voldoen.
Voor een wettelijke bruiloft in het bos wordt er naast de huwelijkskosten (meestal) ook een bedrag in rekening gebracht voor de benoeming van de trouwlocatie.


FACILITEITEN

 
Zijn er altijd toiletten in de buurt?
Bij veel boslocaties is er geen sanitaire voorziening aanwezig. Wanneer er wordt gekozen voor een ceremonie met diner en of feest verzorgen wij een sanitairwagen.

→ Zijn de locaties ook toegankelijk voor mindervaliden?
Dit verschilt per gebied. Vraag dit na wanneer je een aanvraag doet voor een boslocatie.

→ Zijn er mogelijkheden om te overnachten?
Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten. Zowel voor jullie als voor jullie gasten. We hebben hiervoor een selectie toegevoegd aan de locatiepagina’s.

→ Wat als het regent?
Uiteraard laten we niemand verregenen. Circa één week voor de bruiloft nemen we contact op om de weersvooruitzichten te bespreken. Tot 3 dagen voor de bruiloft heeft een bruidspaar de mogelijkheid om te bepalen of we een tent gaan inzetten.
– LAST MINUTE  (6 tot 3 dagen voor de bruiloft boeken –  onder voorbehoud van beschikbaarheid)
– RESERVERING 50% (annuleren tot max. 1 dag voor de bruiloft = 50% betalen)
– RESERVERING 100% (definitive boeking)
Daarnaast bieden we transparante paraplu’s voor de gasten en kanten paraplu’s voor het bruidspaar en bruidsmeisjes.

null

Ons werk

over ons

Over ons

null

Contact