Ceremonie in het bos

Ceremonie in het bos

Het belangrijkste, meest waardevolle onderdeel van een huwelijk is toch wel de ceremonie. Deze kan tegenwoordig op talloze manieren plaatsvinden, maar om deze echt te laten slagen is het vooral belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Hoe maak je jullie ceremonie nu echt persoonlijk? Met deze tips kom je een heel eind!

Het moment waarop een vader zijn dochter weggeeft, er woorden worden gesproken die nooit eerder werden gehoord. Er wordt gelachen, of ’n traantje weggepinkt. Het mag allemaal, want emotie is mooi! Wat volgt is het ‘ja-woord’, het kroonstuk!

AMBTENAAR

Willen jullie wettelijk trouwen of ceremonieel. Kies je ervoor om wettelijk te trouwen dan heb je twee opties: of je kiest voor een gemeenteambtenaar of voor een BABS (zelfstandig trouwambtenaar) De kosten voor een BABS komen boven op de gemeentelijke trouwleges, plus je betaalt een extra lege voor de benoeming van een eigen BABS. Let er wel op dat niet alle gemeenten het toestaan om in het bos wettelijk te trouwen.
Misschien willen jullie een vriend of familielid laten spreken. Dit is in enkele gemeenten wettelijk mogelijk. Kan dit niet, dan kunnen jullie ook door de gemeenteambtenaar alleen het ‘ja woord’ laten vragen, waarbij de rest van de ceremonie wordt gesproken door jullie eigen vriend of familielid.
Bij een ceremonieel huwelijk, ga je vooraf, of na de bruiloft naar het stadhuis voor een wettelijke krabbel en trouwen jullie in het bos met jullie gevoel. Dit kan dan door een BABS, of vriend of familielid. Een BABS vraagt ook om te tekenen, waardoor het heel officieel lijkt. Het voordeel is dat je hierbij de gemeentelijke leges kunt schrappen (wanneer je gratis trouwt) of dat ze erg laag zijn. Scheelt weer in jullie trouwbudget ?

MUZIEK
Eerder schreven we al een blog over Muziek in het Bos, welke je vindt op onze blogpagina. Muziek tijdens jullie ceremonie is prachtig. Veel van onze bruidsparen kiezen voor een zelf samengestelde playlist, afgespeeld op onze mobiele geluidsinstallatie. Ook regelmatig gaat men voor livemuziek. Denk aan een zanger of zangeres die jullie favoriete nummers speciaal voor jullie ten gehore brengt. Kippenvel in het kwadraat! Het is zelfs mogelijk om door Brenda Bee van Trouwlied op Maat een lied te laten schrijven dat helemaal over jullie gaat, live uitgevoerd tijdens jullie huwelijksceremonie. Hoe uniek en persoonlijk wil je het hebben?

PRIEEL
Een ceremoniesetting kan niet zonder prieel. Je kunt er prachtige dingen mee doen, dus dat doen we dan ook graag. De variant met berkenpalen als basis is en blijft mooi. Hiervoor zijn veel verschillende stylingmogelijkheden. Maar ook een draperie in een boom kan. Of een setting van oude deuren, met bloemen, linten, touw, hangende flessen, stroken groen..
Je kunt heel veel stijlen laten zien in het bos, omdat alle kleuren prima combineren met de rustige tinten van de natuur.

RINGENDOOSJES
Het is een detail, maar een mooi ringendoosje voor tijdens het moment suprême zorgt voor nóg meer magie in het bos. Zeker als je voor een ringendoosje in stijl gaat. Dit kan met de houten ‘Trouwen in het Bos’ ringendoosjes, ambachtelijk vervaardigd uit gesprokkeld hout van Texel. Ze zijn verkrijgbaar op onze website in twee varianten. Ook kunnen we jullie trouwdatum erop zetten, zodat jullie doosje op en top persoonlijk is.

IETS EXTRA’S
Willen jullie echt iets anders tijdens jullie ceremonie in het bos? Naast bovengenoemde zijn er nog vele mogelijkheden om jullie ceremonie een extra persoonlijk tintje te geven. Zo kan je trouwringen laten aanvliegen door een roofvogel, maar bijvoorbeeld ook laten brengen door een eend, waarbij ’n klein beetje geduld overigens wel gewenst is ;). Ook heel gaaf, origineel en persoonlijk is om ter plekke een schilderij van jullie ceremonie te laten maken door een live painter. In enkele uren schildert hij of zij een sfeerimpressie op doek. Een tastbare herinnering voor later!

over ons

Over ons

null

Ons werk

null

Contact

Thema’s

 • Festival ⤖
 • Eco Love ⤖
 • Barnweddings ⤖
 • Bohemian ⤖
 • Romance ⤖

Lees meer

Arrangementen

 • Yess & Cake ⤖
 • Yess, Cake & Dinner ⤖
 • Yess, Dinner & Dance ⤖
 • Styling op Locatie ⤖
 • Trouwen in een eigen tuin ⤖

Lees meer

Locaties

 • Drenthe ⤖
 • Flevoland ⤖
 • Friesland ⤖
 • Gelderland ⤖
 • Groningen ⤖

Lees meer

%s